Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty z papryką Pauliny

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: surówki. Tym razem przepis na surówkę z kapusty z papryką. Lista zakupów: papryka, biała kapusta, koperek, olej. 
 

Składniki:

  • 1/4 średniej główki młodej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka koperku
 

Sposób wykonania:

  1. Z kapusty oderwać zewnętrze zdrewniałe liście.
    Następnie kapustę drobno poszatkować.
    Paprykę przekroić wzdłuż na pół.
    Wydrążyć gniazdo nasienne , a resztę pokroić w drobną kostkę. 
    Wrzucić ją do kapusty razem z posiekanym koperkiem.
    Następnie do oleju dodać sól, cukier oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i powstałym sosem polać surówkę.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *