Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty włoskiej z ogórkiem i jabłkiem

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej około 40 dkg
  • 1 duży kiszony ogórek
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • kilka łyżek koncentratu pomidorowego
  • 3-4 łyżki oleju
  • cukier do smaku
  • garść zielonego posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1.  

    Kapustę  oczyścić  poszatkować, posolić. Jabłka opłukać i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce na grubych oczkach. W salaterce wymieszać kapustę z jabłkiem i ogórkiem, olejem /można ze śmietaną/ i dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i posypać posiekanym zielonym koperkiem, ewentualnie dodać do smaku cukier.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *