Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty włoskiej z ogórkiem

 

Składniki:

  •   ½ główki kapusty włoskiej
  •   2 ogórki
  •   pęczek zielonego kopru
  •   sól
  •   cukier
  •   ocet estrogenowy
  •   ¾ szkl. śmietany
  •   łyżeczka musztardy

Sposób wykonania:

  1. Ogórki obrać po czym pokroić je na plasterki.
    Następnie kapustę poszatkować.
    Posiekać jeszcze koperek i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Natomiast musztardę wymieszać ze śmietaną.
    Doprawić do smaku solą, cukrem oraz octem estragenowym.
    Powstałym sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *