Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i marchewki

Składniki:

  • ½  niedużej kapusty pekińskiej
  • pół strąka żółtej papryki
  • marchewki
  • pół małego selera
  • ogórek kwaszony
  • jasna część pora
  • jabłko
  • po 2 łyżki jogurtu i majonezu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Kapustę poszatkować.
    Następnie paprykę pokroić w paseczki a marchew i selera zetrzeć na tarce.
    Pokroić jeszcze ogórka w plasterki, pora w krążki a jabłko w kostkę.
    Wszystkie składniki wrzucić dl salaterki i dodać jeszcze majonez oraz jogurt.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *