Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli

Składniki:

  • kapusta pekińska 1/2 główki
  • czerwona fasola 1 puszka
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • pieprz
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolę należy wyjąć z puszki i odsączyć na sitku. Kapustę należy umyć,
    osuszyć i pokroić w paseczki, następnie wrzucić do salaterki. Do kapusty
    należy dodać fasolę, przyprawić solą i wymieszać dokładnie. Czosnek
    należy obrać i przecisnąć przez praskę, zaś jogurt połączyć z majonezem,
    dodać do niego czosnek i wymieszać. Polać nim surówkę.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *