Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty, marchwi i rodzynek

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
  • 300 g marchwi
  • 50 g rodzynek
  • 1 żółtko
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Kapustę poszatkować, obraną marchew zetrzeć na tarce a rodzynki sparzyć wrzątkiem.
    Wymieszać wszystko ze sobą wymieszać.
    Następnie żółtko utrzeć z musztardą i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo olej a potem ocet.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *