Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem Ani

Prosta w wykonaniu, pyszna surówka z kapusty kiszonej i kminku. Pozostałe składniki przepisu: marchewka, olej i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 marchewka 
  • 100 ml oleju 
  • 1 czubata łyżeczka kminku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przesypać kminek.
    Zalać go olejem.
    Dodać sól i pieprz do smaku i odstawić, aby przyprawy się ze sobą przegryzły.
    Następnie obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Natomiast kapustę poszatkować.
    Dodać do niej marchewkę i zalać olejem z przyprawami.
    Całość przemieszać. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *