Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty i kopru włoskiego

Składniki:

  • 1 główka włoskiej kapusty
  • 3 korzenie kopru włoskiego
  • 3 słodkie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ szkl. oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1/3 szkl. białego octu winnego
  • 3 filety anchois
  • świeżo utłuczony czarny pieprz
  • 1 łyżeczka nasion kopru

Sposób wykonania:

  1. Oliwę, ocet oraz filety anchois dokładnie wymieszać w blenderze, wówczas dodać posiekaną kapustę, posiekany fenkuł i również drobno posiekany czosnek i cebulę oraz nasiona kopru.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Wstawić do lodówki na min. 8 godz.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *