Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kalarepy z koperkiem

Składniki:

  • kalarepki młode 8 sztuk
  • koperek posiekany 3 łyżki
  • sok z cytryny
  • śmietana kwaśna 1 szklanka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Kalarepy należy dokładnie opłukać i osuszyć, a następnie pokroić w
    drobniutkie plasterki. Tak przygotowaną kalarepę należy wrzucić do
    salaterki, później delikatnie posolić, pokropić sokiem z cytryny i
    dostawić na około 20 minut w chłodne miejsce. Przed podaniem należy
    połączyć ją z koperkiem, polać spienioną za pomocą miotełki śmietaną i
    przybrać gałązkami koperku.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *