Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kalarepy i czerwonej kapusty

Składniki:

  • 3 średnie kalarepki
  • 2 marchewki
  • 1/3 poszatkowanej drobno czerwonej kapusty
  • ½ obranej, pokrojonej w cienkie pół plasterki czerwonej cebuli
  • 2 łyżki rodzynek sułtańskich
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry
  • majonez


Sposób przyrządzenia:

Marchewkę i kalarepę obrać, zetrzeć na tarce. W salaterce wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę aby surówka się „przegryzła”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *