Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kalafiora Magdy

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 1 pęczek cebuli ze szczypiorkiem
  • ½  szklanki posiekanej natki pietruszki
  • ½ szklanki posiekanych listków bazylii
  • ½ szklanki śmietany
  • kilka śliwek z marynaty
  • 1 łyżka oliwy
  • sok z cytryny
  • sól, cukier, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior umyć, osączyć i podzielić na różyczki. Pokroić w poprzek w niewielkie kawałki. Cebulę oczyścić i drobno pokroić . Rozdrobnione warzywa połączyć z oliwą i śmietaną, dodać pokrojone w paseczki śliwki i posiekane listki bazylii i pietruszki. Delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, dodać sok z cytryny. Wyłożyć do salaterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *