Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z groszku i kalarepki

 

Składniki:

  •  3 łyżki groszku konserwowego
  •  30 g młodej kalarepki
  •  3 łyżki śmietany
  •  3 łyżki koperku
  •  sok z cytryny
  •  sól
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Groszek odcedzić z zalewy.
    Następnie kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z groszkiem.
    Całość skropić sokiem z cytryny aby kalarepka nie ściemniała.
    Natomiast śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać surówkę i delikatnie wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *