Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z gotowanej papryki

Składniki:

  • 400 g świeżych strąków papryki
  • 2 cebulki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 1 ziarenko ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • ocet
  • 2 ziarenka pieprzu
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Osoloną wodę wymieszać z olejem, octem oraz cukrem, wrzucić pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie po czym doprowadzić do zagotowania.
    Paprykę pokroić na paseczki i zalać zalewą, gotować na pół miękko.
     Wówczas ją odsączyć i pokroić kostkę.
    Natomiast cebulę posiekać i dodać do papryki.
    Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *