Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z fenkuła i jabłka w orzechach

Składniki:

  • 2 bulwy fenkułu
  • 2 winne jabłka
  • sok z ½ cytryny
  • ½ szkl. obranych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • ½ szkl. śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanych listków fenkułu
  • ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do śmietany dodać połowę soku z cytryny, miód, sól oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
    W między czasie fenkuł pokroić w słupki a obrane jabłka zetrzeć na tarce i je skropić resztą soku z cytryny.
    Następnie połączyć jabłka z fenkułem, nasionami kopru oraz rozdrobnionymi orzechami i polać sałatkę sosem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Adriana

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *