Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z dyni z majonezem i śliwką

Składniki:

  • 30 dag dyni
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • 2 łyżki rodzynek
  • kieliszek koniaku
  • 10 śliwek węgierek
  • ¾ szkl dietetycznego majonezu
  • sok z cytryny
  • cukier puder
  • sól
  • biały pieprz
  • garść migdałów

Sposób wykonania:
Rodzynki zalać koniakiem i odstawić.
W między czasie dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym skropić ją sokiem z cytryny i oprószyć cukrem pudrem.
Następnie śliwki pokroić w paseczki i dodać do dyni.
Wymieszać i dodać jeszcze rodzynki razem z koniakiem w którym się moczyły oraz majonez połączyć.
Doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekanymi migdałami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *