Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z czerwonej kapusty Ilony

Nie wiesz jaka podać surówkę do obiadu? Wypróbuj nasz przepis na pyszną surówkę z czerwonej kapusty. Przepis zawiera: czerwoną kapustę, paprykę, oliwę z oliwek i sok z limonek.
 

Składniki:

  • ½ czerwonej kapusty
  • ½  czerwonej cebuli
  • ½  czerwonej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • ½  łyżeczki chilli
  • sok z 2 limonek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Czerwoną kapustą dokładnie oczyścić, odrywając zewnętrzne zdrewniałe liście. 
    Następnie drobno ja poszlakową.
    Obraną cebulę drobno posiekać.
    Z papryki usunąć gniazda nasienne i również drobno ją pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Wszystkie składniki surówki wymieszać ze sobą.
    Sok z limonek wymieszać z oliwą z oliwek.
    Dodać chilii i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem skropić sałatkę. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *