Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem

Składniki:

  • 4 czerwone cebule
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny
  • 1 szkl jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Następnie czerwoną cebulę pokroić w piórka i dodać do jabłka.
Natomiast jogurt doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Wymieszać go z posiekaną zieleniną, można również dodać swoje ulubione zioła.
Powstałym sosem polać sałatkę i całość delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *