Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z brukselki i jabłka Anny

Składniki:

  • 50 dag brukselki
  • 2 kwaskowe jabłka
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 szkl naturalnego jogurtu
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz

Sposób wykonania:
Jogurt naturalny doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Wówczas dodać do niego drobno pokrojoną brukselkę, wymieszać.
Następnie obrać jabłka i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Skropić go sokiem z cytryny aby nie ściemniał i dodać do brukselki.
Całość dokładnie wymieszać, dodając jeszcze po połowie posiekanego koperku i natki pietruszki.
Resztą zieleniny posypać wierzch sałatki przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *