Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z brukselki

Składniki:

  • brukselka świeża 1/2 kg
  • jabłka 2 szt
  • koperek posiekany 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • jogurt naturalny lub śmietana 12% 1 szklanka
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Obraną z liści zewnętrznych brukselkę należy bardzo dokładnie umyć,
    odsączyć z wody na sitku. Jogurt należy połączyć z przyprawami i lekko
    ubijać miotełką do momentu jego spienienia się. Brukselkę należy drobno
    pokroić i połączyć z sosem jogurtowy. Jabłka należy pokroić w tzw. "
    makaronik", skropić sokiem z cytryny i dodać do surówki, połączyć z
    częścią zieleniny, pozostałą posypać wierzch. Podać od razu po przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *