Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z ananasem, papryką i grejpfrutem

Składniki:

    • główka zielonej sałaty
    • 4 plastry ananasa z puszki
    • po strąku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
    • grejpfrut
    • małe grono ciemnych winogron

    Sos:
    • 3 łyżki oliwy
    • 2 łyżki soku z ananasa
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól

    Sposób wykonania:
    Winogrona przekroić na połówki, ananasa na kawałki, papryki w paseczki.
    Następnie obranego grejpfruta pokroić na cząstki a sałatę porwać n mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Przed podaniem polać sałatkę oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i ananasa oraz solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *