Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka Iwony z kolorowych papryk

Składniki:

  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 por/ biała część/
  • 4 duże pomidory
  • przyprawa typu Vegeta
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki, Bazyli, szczypiorek
  • szczypta cukru
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę  umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Por oczyścić i pokroić w talarki. Pomidory sparzyć wrzątkiem i usunąć skórkę, pokroić w plasterki. Do oliwy z oliwek dodać uprzednio obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, przyprawę typu Vegeta, posiekaną natkę pietruszki, Bazyli i szczypiorek, doprawić cukrem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *