Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sum duszony z zmienikami i marchewką

 

Składniki:

  • 600 g filetów z suma
  • 3 łyżki masła
  • 1-2 cebule
  • ¼ selera
  • 1 ½ posiekanej marchewki
  • 6 ziemniaków
  • 2 szkl. mleka
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę i selera posiekać po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie zalać wodą, tak aby ledwie przykryła warzywa, trzymać na ogniu ok. 15 minut.
    Po tym czasie dodać rybę pokrojoną na kawałki i dusić jeszcze ok. 10 minut.
    Na koniec wlać mleko i dogotować

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *