Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sucharki cytrynowe

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 25 dag cukru pudru
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 7 dag płatków migdałowych
  • 7 dag skórki z cytryny
  • 7 dag cukru

    Sposób wykonania:

    Mąkę, jajka, żółtka, cukier puder, płatki migdałowe, skórkę z cytryny i cukier dokładnie ze sobą wyrobić.
    Powstałe ciasto uformować w wałek, które ułożyć w brytfannie.
    Wstawić o piekarnika rozgrzanego do 150 stopni (nie przekraczać tej temperatury) i piec około 1 godziny.
    Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i pokroić na plastry, które ponownie wstawić do piekarnika aby wyschły jak sucharki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *