Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stroganow z indyka

Składniki:

    • 50 dkg piersi z indyka
    • 40 dkg surowego boczku
    • 20 dkg fasolki szparagowej
    • 2 pomidory
    • ½ szklanki piwa
    • ½ rosołu
    • ½ szklanki śmietany
    • 1 łyżka mąki
    • 1 łyżka masła
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę szparagową blanszować we wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso z piersi indyka i boczek pokroić w słupki, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, porcjami dodawać mięso, zrumienić, dodać cebulę i chwilę razem poddusić, dodać piwo i wywar mięsny, dusić na małym ogniu aż zmięknie. Do mięsa dodać fasolkę, pomidory, przyprawić. Po kilku minutach wlać śmietanę, podgrzewać nie doprowadzając do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *