Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z jagnięciny marynowane

Składniki:

 

  • 1 kg udźca jagnięcego

 

  • 5 dag masła
  • 5 łyżek oleju
  • 5 łyżek mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

     

    Marynata:

  • 3 cebule
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 8 dag selera
  • ½ szkl. białego octu winnego

 

 

Sposób wykonania:

  1. Obrane warzywa zetrzeć na tarce i skropić octem.
    Następnie czosnek utrzeć razem z solą oraz masłem, uformować kostkę i wstawić do zamrażalnika aby zastygła.
    Następnie mięso włożyć do marynaty warzywnej i wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia mięso odsączyć z marynaty i pokroić na plastry, które oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i skropić olejem.
    Piec na ruszcie około 25 minut.
    Przed pdoaneim na każdym plastrze położyć kawałek masła i poczekać aż sie roztopi.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *