Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki wieprzowe z rusztu

Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 4 medaliony wieprzowe
  • 2 pęczki szparagów
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Miód wymieszać z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, natką pietruszki, szczypiorkiem oraz koendrą.
    Medaliony zanurzać w marynacie i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie upiec mięso na ruszcie około 3-4 minut z każdej strony.
    W miedzy czasie szparagi przekroić na pół i posmarować je wcześniej przygotowana mieszanką ale dodać do niej jeszcze sok z  cytryny oraz oliwę.
    Również upiec na ruszcie i podawać razem z mięsem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *