Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki pod pierzynką cytrynowo-czosnkową

Składniki:

    • 6 steków jagnięcych z kością
    • 1 szkl. bułki tartej
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • sok i strat skórka z 1 cytryny
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka tymianku
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bułkę tartą wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, czosnkiem, tymiankiem, skórką oraz solą i pieprzem.
    Następnie steki oprószyć solą oraz pieprzem i piec w rozgrzanym piekarniku ok. 3 minut z każdej strony.
    Następnie masę z bułki tartej rozłożyć po równo na stekach i ponownie wstawić do piekarnika aby bułka się zarumieniła.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *