Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z grilla z grzybami

 

Składniki:

  • 1 stek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki suszonego tymianku
  • 2 łyżki rozmarynu
  • sól
  • pieprz

     

    Sos:

  • 50 dag grzybów
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy

 

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby pokroić a czosnek posiekać po czym przesmażyć razem na rozgrzanej oliwie.
    W między czasie mięso natrzeć ziołami a potem skropić oliwą.
    Przełożyć na rozgrzany ruszt i smażyć aż powstanie chrupka skorupka.
    Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem i obłożyć grzybami.
     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *