Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek wołowy grillowany z łososiem i jajkiem

Składniki:

  • 4 grube plastry polędwicy wołowej
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • keczup pikantny

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso delikatnie rozbić dłonią. Przyprawić solą i pieprzem. Piec na dobrze nagrzanym grillu lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony zależnie od tego jak wysmażone mięso lubimy. Tak przygotowane mięso układać na liściach sałaty, na każdym położyć kawałek masła, posmarować keczupem, przykryć plastrem łososia i udekorować plastrami jajka. Całość można posypać tartym serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *