Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek wieprzowy po chłopsku

 

Składniki:

    • 1 stek wieprzowy o grubości około 2,5 cm z kością
    • sól, pieprz
    • 5 pomidorków koktajlowych
    • koperek i natka pietruszki
    • kilka kropli octu balsamicznego
    • olej lub smalec

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni mocno rozgrzać olej i usmażyć na nim stek, czas pieczenia zależy od gustu konsumenta, nie powinien być on jednak smażony zbyt długo gdyż będzie mniej smaczny. Pomidorki przekroić na połowę i po kilku minutach dodać do smażącego się steku. Podając pomidory  przyprawić solą i pieprzem, posypać zieleniną i zrosić leciutko octem balsamicznym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *