Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti ze szpinakiem

 

Składniki:

  • 300 g świeżego szpinaku
  • 3 czerwone papryczki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • 400 g makaronu spaghetti
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 50 g nasion sezamu 
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Spaghetti ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie chili posiekać i przesmażyć je na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekany czosnek.
    Cały czas mieszając zeszklić go czym dodać sezam i trzymać na ogniu jeszcze 2 minuty.
    Po tym czasie dodać szpinak i smażyć do momentu aż zmięknie.
    Miękki makaron odcedzić i wymieszać go ze szpinakiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *