Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z tuńczykiem, pieczarkami i ananasem

Składniki:

    • 25 dkg makaronu spaghetti
    • 10 dkg tuńczyka w sosie własnym
    • 10 dkg pokrojonych w plastry pieczarek
    • 2 pokrojone w kostkę plastry ananasa konserwowego
    • 4 łyżki pikantnego keczupu lub sosu chili
    • 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
    • 1 puszka piure pomidorowego
    • 3 łyżki oleju
    • sól, pieprz
    • tarty parmezan


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, dodać pieczarki, smażyć kolejne 3 minuty. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić jeśli kawałki są zbyt duże, dodać wraz z pomidorami, ananasem, sosem chili do duszących się pieczarek. Podlać odrobiną wody, przyprawić, powoli dusić.
    Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, dodać do sosu, wymieszać, posypać parmezanem i parujący podać na stół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *