Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z pomidorami i owocami morza

Składniki:

  • 1 kg małży
  • 1 łyżka sosu cytrynowego
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 850 g pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 400 g spaghetti
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
     

Sposób wykonania:

  1. Małże zalać wodą z dodatkiem soku z cytryny i gotować około 8 minut.
    Te małże które się nie otworzą wyrzucić.
    W między czasie posiekany czosnek dusić na rozgrzanej oliwę.
    Po około 5 minutach dodać pomidory i razem dusić około 20 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    pod koniec dodać małże.
    W miedzy czasie spaghetti ugotować według opisu na opakowaniu.
    Wymieszać go z sosem i małżami a przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *