Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z pesto Oli

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na spaghetti z pesto Oli. Przepis zawiera: makaron spaghetti, bazylię, czosnek i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu spaghetti
  • 1,5 szkl listków bazylii
  • 150 g orzechów nerkowca
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 50 g parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie listki bazylii wrzucić do blendera.
    Dodać do nich obrane ząbki czosnku, starty parmezan oraz orzechy nerkowca.
    Polać całość oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
    Na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolite pesto.
    Natomiast gotowy makaron odcedzić.
    Dodać do niego pesto i całość dokładnie wymieszać, aby makaron równomiernie okrył się pesto.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *