Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z mięsem i pomidorami

Składniki:

    • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    • 25 dkg mielonej wołowiny
    • 25 dkg piure pomidorowego
    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • 2 posiekane listki bazylii
    • 4 łyżki oliwy
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 3 minuty, dodać mielone mięso smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor na brązowy, dodać pomidory, bazylię, przyprawy, wymieszać powoli dusić uważając aby sos nie przywarł.  W międzyczasie makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, dodać do sosu.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *