Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z łososiem i cytryną

Składniki:

  • 400 g spaghetti
  • sól
  • 300 g filetu z łososia
  • 1 pęczek koperku
  • 4 białka jaj
  • starta skórka z 1 cytryny
  • łyżka soku cytrynowego
  • 4 łyżki białego wina
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz
  • 120 g masła

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać wodę, dodać wino, sok i skórkę z cytryny, białka.
    Całość dokładnie trzepać  trzymając na małym ogniu do zgęstnienia.
    Wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Pod koniec dodając jeszcze kawałki masła.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Odcedzony polać sosem i posypać kawałkami  łososia oraz posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *