Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z kukurydzą Alka

Makaron dla niespodziewanych gości? Czemu nie ? Przygotuj spaghetti z kukurydzą przepisu Alka. Do jego wykonania potrzebujesz: makaronu spaghetti, kukurydzy, mięsa mielonego i przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 op makaronu spaghetti
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki 
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie obraną cebulę drobno posiekać.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić razem na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Trzymać chwilę na ogniu po czym dodać mięso mielone.
    Razem przesmażyć.
    Gdy mięso ładnie się zezłoci dorzucić jeszcze kukurydzę odsączoną z zalewy. 
    Trzymać kilka minut na ogniu i na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
    Ugotowany makaron odcedzić, rozłożyć na talerzach i rozłożyć na nim mielony sos.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *