Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z boczkiem

Składniki:

 

  • 50 g przerośniętego boczku
  • 100 g gotowanej szynki
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 400 g spaghetti
  • 3 jajka
  • 100 ml śmietany
  • 40 g parmezanu
  • 40 g sera pecorino
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. N rozgrzanym maśle podsmażyć boczek pokrojony w kostkę, wówczas wrzucić posiekany czosnek i smażyć razem około 3 minut.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i przełożyć do patelni z boczkiem.
    Następnie oba sery zetrzeć po czym połowę wymieszać ze śmietaną i jajkami.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przelać na makaron.
    Dodać jeszcze pokrojoną szynkę i całość dokładnie wymieszać trzymając na małym ogniu do momentu, aż jajka zaczną się ścinać.
    Przed podaniem posypać resztą sera.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *