Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z bakłażanem i serem

Składniki:

  • 20 dkg makaronu spaghetti
  • 2 bakłażany
  • 3 łyzki posiekanej naci pietruszki
  • 4 posiekane listki bazylii
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany oczyścić, pokroić w cienkie plastry, posolić, odstawić na sicie aby obsączył się z wydzielonego soku. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać plastry bakłażana, smażyć 3 minuty mieszając, wyłożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smażone plastry bakłażana wymieszać z 1 łyżką oleju, dodać posiekaną zieleninę, sól i pieprz do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.  Gorący makaron wymieszać z przygotowanym sosem i podawać posypany serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *