Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti wegetariańskie I

Składniki:

    • 30 dkg makaronu spaghetti
    • 50 dkg pora, pokroić białą część
    • 25 dkg pokrojonej w paski sałaty endywii
    • 20 dkg pokrojonej w paski sałaty radicchio
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 2/3 szklanki tartego parmezanu
    • oliwa


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać por, smażyć powoli przez 5 minut mieszając, dodać endywię i smażyć kolejne 3 minuty i na koniec dodać radicchio i po kolejnych 3 minutach zakończyć smażenie. Na patelnie dodać makaron i ocet balsamiczny i połowę sera, chwilkę smażyć mieszając. Przed podaniem posypać resztą sera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *