Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti wegetariańskie

Składniki:

  • 35 dkg makaronu spaghetti
  • 40 dkg pokrojonej w plastry małej cukinii lub kabaczka
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki pokruszonego chleba
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • 1 drobno pokrojony pomidor
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
  • 1 – 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać mocno olej, dodać pokruszony chleb, mieszając zrumienić. Przełożyć do miseczki, odstawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i skórkę cytrynowa i po kilku sekundach smażenia dodać cukinię, rozmaryn. Smażyć mieszając 3 minuty. Dodać pomidory, kapary ,sok cytrynowy  i po 2 minutach makaron. Smażyć mieszając kilka minut, posypać przyrumienionymi okruchami chleba, przyprawić, wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *