Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti Urszuli

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki startego pecorino
  • 1 łyżka oliwy
  • 25 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 175 g pancetty
  • 400 g spaghetti
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Spaghetti ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie rozgrzać oliwę razem z masłem i przesmażyć pancettę pokrojoną w kostkę oraz czosnek.
    Gdy pancetta zrobi się krucha usnąć czosnek.
    Spaghetti odcedzić i dodać do pancetty.
    Od razu wlać jajka roztrzepane z parmezanem oraz pecorion.
    Dokładnie wmieszać i zdając z ognia.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *