Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti po florencku

Składniki:
· 100 g mrożonego szpinaku
· 250 g spaghetti
· sól
· 1 mała cebula
· 1 ząbek czosnku
· 1 łyżka oleju
· 100 ml śmietany kremówki
· pieprz
· Fix Spaghetti Napoli KNORR

Sposób przyrządzenia:
Rozmroź szpinak w garnku, lub w kuchence mikrofalowej. Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody; zahartuj zimną wodą na durszlaku.
Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Obierz czosnek i drobniutko pokrój. Podduś cebulę z czosnkiem na gorącym oleju na patelni. Dodaj szpinak i 50 ml śmietany, całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij warzywa z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.
Wlej do patelni ¼ l (250 ml) zimnej wody i resztę śmietany, wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli KNORR, dokładnie wymieszaj i zagotuj, ciągle mieszając. Wymieszaj spaghetti ze szpinakiem i sosem.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *