Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti Jolanty

Składniki:

 

  • 400 g spaghetti
  • sól
  • 1 kg pomidorów
  • 2 szalotki
  • 1 papryczka chili
  • pieprz
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 12 listków bazylii
  • 200 g sera mozzarella

 

 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie obrać pomidory i pokroić je w kostkę.
    Następnie szalotki i chili drobno posiekać, dodać do nich sól, pieprz oraz oliwę.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać do pomidorów.
    Wrzucić jeszcze do nich listki bazylii.
    Makaron odcedzić i dodać do pomidorów, mozzarelle pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników.
    Delikatnie mieszając podgrzać na małym ogniu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *