Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti carbonara Poli

A teraz przepis dla miłośników makaronów. Spaghetti carbonara. Do jego wykonania potrzebujesz: spaghetti, cebuli, boczku i mleka. 
 

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 250 g boczku wędzonego
  • 1 cebula 
  • 5 jajek
  • 60 ml mleka 3,2 %
  • 50 g parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W miedzy czasie boczek pokroić w kostkę.
    Obraną cebulę posiekać i razem wrzucić na rozgrzana patelnie.
    Przesmażyć po czym wlać roztrzepane jajka z dodatkiem mleka. 
    Gdy jajka zaczną się ścinać dodać ugotowany, odcedzony makaron.
    Całość wymieszać i jeszcze chwile trzymać na ogniu.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać startym parmezanem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *