Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti carbonara Natalii

 

Składniki:

 

  • 500 g spaghetti
  • 10 dag chudego boczku
  • 3 łyżki tłustej śmietany
  • ½ szkl startego parmezanu
  • 3 żółtka
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób wykonania:
Boczek pokroić w paseczki, które przesmażyć na rozgrzanej patelni.
Następnie odstawić go na bok a na patelnie przełóż śmietanę.
Zalać go śmietaną i dokładnie wymieszać.
Dodać starty parmezan oraz żółtka, dokładnie wymieszać.
Wrzucić jeszcze boczek ponownie wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i oprószyć pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *