Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti ala’Arrabbiata.

Skład:

  • 40dkg spaghetti
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy
  • 50dkg pomidorów krojonych z puszki
  • sól, pieprz biały, cukier
  • 5dkg parmezanu albo pecorito romano
  • 5dkg czarnych oliwek

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Cebule i czosnek posiekać. Rozgrzać oliwę i zesmażać na złoty kolor. Dodać chili bez pestek pokrojone na małe kawałki i pomidory. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu mieszając. Potem dodać pokrojone w plasterki oliwki i połowę startego sera. Doprawić do smaku cukrem. Makaron wymieszać z sosem. Resztą sera posypać na talerzu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *