Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos ziołowo-czosnkowy (do sałatek)

Składniki:


  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól i pieprz biały do smaku

Sposób przyrządzenia:
Czosnek rozgnieść lub wycisnąć przez maszynkę. Drewnianą łyżką rozetrzeć w miseczce czosnek z solą, pieprzem i ziołami. Dodac ocet, a pod koniec oliwę. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *