Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z zielonego chili

Składniki:

  • 1 szklanka posiekanych zielonych chili
  • 1 łyżka masła
  • ¼ szklanki obranej, posiekanej cebuli
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 mocnego bulionu drobiowego
  • 1 duży posiekany ząbek czosnku
  • sól, mielony kminek do smaku


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać mąkę, rozprowadzić ja w tłuszczu i zalać zimnym bulionem drobiowym. Dodać pozostałe składniki i gotować powoli 15 minut. Tak przyrządzony sos możemy zmiksować lub nie. W tym drugim przypadku wszystkie składniki należy starannie drobno posiekać przed przyrządzeniem produktu finalnego. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *