Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z tuńczyka Oli

Składniki:

  • 3 surowe żółtka
  • 3 ugotowane na twardo żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • sok z ½ cytryny

    Sposób wykonania:
    Gotowane i surowe żółtka rozetrzeć ze sobą.
    Następnie dodać sok z cytryny i nadal ucierać.
    W trakcie dodawać stopniowo po odrobinie  oliwy z oliwek.
    Następnie dodać śmietanę.
    Gdy składniki dokładnie się połączą doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodać odsączonego tuńczyka rozdrobnionego na kawałki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *